Lucas er 25 år gammel, og til hverdag læser han til financial controller på UCN. Vi er på besøg hos Lucas i hans frivillige arbejde hos ”Det Kærlige Måltid” i Nørresundby.
I Aalborg kommune er der mange frivillige, der hver dag gør en forskel for andre på det sociale område. Her kan du møde Lucas, som er frivillig hos ”Det Kærlige Måltid”.
Første gang Lucas far spurgte, var svaret nej. Lucas havde ikke tid i hverdagen, til at presse et frivilligt arbejde i kalenderen. Det passede ikke med studiet og de andre ting Lucas gerne ville.
”Min far har nærmest været med siden ”Det Kærlige Måltid” startede. Så har han jo spurgt mig nogle gange om jeg ikke skulle med herned. Jeg lovede ham, at jeg nok skulle nok prøve det. Og så kom jeg herned en dag, og så er jeg jo bare ikke rigtig stoppet med at komme her siden. Jeg kan virkeligt godt lide at være her – vi har det sjovt sammen os frivillige,” fortæller Lucas.
Lucas er 25 år gammel, og til hverdag læser han til financial controller på UCN. Vi er på besøg hos Lucas i hans frivillige arbejde hos ”Det Kærlige Måltid” i Nørresundby.
Det Kærlige Måltid er en nonprofit organisation, hvor frivillige i fællesskab laver måltider til familier i Aarhus, Aalborg og Odense Kommune ramt af akut livstruende sygdom eller traume. Måltiderne leveres af de Kærlige Bude, så familierne får maden leveret lige til døren. Nogle gange kommer Lucas om tirsdagen, hvor maden skal laves, eller så bliver det om onsdagen, hvor maden skal pakkes.
”De andre hernede er rigtigt søde, og vi har det sjovt sammen. Vi hygger med at lave mad og gøre den klar til familierne, men vi har jo også det her særlige fællesskab med at gøre noget godt for andre – vi er ligesindede. Det giver en god følelse af at gøre en forskel og at vi hjælper mennesker, som er ramt af livet på den ene eller anden måde”
Hos Det Kærlige Måltid er der mange frivillige og hver uge melder de ind hvilke dage de kan komme. Lucas kommer oftest de dage, hvor maden skal pakkes i kasser og gøres klar til at budene kan køre ud med dem til familierne, og her gemmer sig særligt gode øjeblikke de frivillige imellem. Sammen med måltidskasserne skriver de frivillige nemlig et håndskrevet kort med ud til familierne, og ofte kommer der et takkekort tilbage den anden vej:
”Vi slutter tit vores prepper-vagter (dagene hvor de pakker mad) med at sidde os frivillige rundt om et bord og skrive en hilsen fra os til de familier, der skal have kasserne. Vi sender gode tanker ud til de ramte familier. Tit får vi også takkekort fra familierne, som vi læser op for hinanden. Og det styrker ens gode følelse i maven, at vi kan læse hvor stor en forskel de her måltidskasser gør hos de sygdomsramte familier”
Lucas har været frivillig hos Det Kærlige Måltid i over et halvt år nu. Hans kæreste og hans tvillingebror kommer også i fællesskabet:
”Jeg er glad for at min far blev ved med at spørge. I stedet for at ligge og scrolle Tik Tok eller se netflix i timer derhjemme, så kan jeg lige så godt komme herned og lave noget produktivt. Jeg bliver ikke stresset af det. Tværtimod. Jeg har kæmpe overskud, når jeg er færdig med vagterne. Jeg er blevet bedre til at prioritere min tid efter jeg er startet her. Jeg tænker mere over hvad jeg vil bruge tiden på. Og det giver mig noget godt at hjælpe andre mennesker” fortæller Lucas.
Hvis du selv kunne tænke dig at blive frivillig i Aalborg, så se nærmere på dine muligheder.
Godt at vide
Se ofte stillede spørgsmål og få svar på alt det praktiske, der er godt at vide som frivillig
Book en samtale
Hvis du er i tvivl om, hvor det relevante frivilligjob er for dig, kan du booke en personlig samtale hos os så vejleder vi dig.